Kategoriler {{item.CategoryName}} mdi-truck-check-outline Sipariş Takibi mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul mdi-lead-pencil Blog mdi-shield-check-outline Güven mdi-email Mesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) {{ basketErrorMessage }} SEPETİNİZ Sepetiniz boş {{item.productName}} Avantajlı set ürünü Hediye Renk: {{ item.color }} Dioptri: {{ item.power }} Add: {{ item.add }} Ax: {{ item.ax }} Cyl:{{ item.cyl }} BC: {{ item.bc }} Dia:{{ item.dia }} Renk: {{ item.color }} Barkod: {{ item.barcode }} {{ item.itemCount }} x {{item.itemPrice.toFixed(2)}} TL mdi-delete-outline SEPET ÖDEME mdi-menu mdi-account-circle-outline mdi-cart-outline mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul Blog Güven mdi-emailMesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-truck-check-outlineSipariş Takibi {{item.Name}} mdi-menu mdi-cart-outline{{ basketCount }}
Ana Sayfa mdi-chevron-right Blog mdi-chevron-right Torik Lens Ne Demek?
TÜM SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA + VADE FARKSIZ 6 AYA VARAN TAKSİT

Torik Lens Ne Demek?

Özel şekillendirilmiş bir kontakt lens çeşidi olan torik lens, standart kontakt lenslerden farklıdır. Bu lenslerin yüzeyi küre şeklindedir. Plaj topunun yanından kesilen bir dilimi andırır. Torik lens ise simidin yanından kesilen bir dilime benzer. Torik lensin şekli, dikey ya da yatay oryantasyonlarda farklı kırılma ya da odaklanma gücü oluşturur. Işığı kırma gücü lensin bazı noktalarında artarken, bazı noktalarında ise azalır. Torik lens nedir sorusunu ayrıntılı biçimde ele almadan önce astigmatın ne olduğunu bilmekte yarar var. 

Astigmat Nedir?

Astigmat, miyop ve hipermetrop gibi bir kırma sorunudur. Astigmatı olan kişiler hem yakını hem de uzağı net göremediği için bulanık bir görüntü oluşur. Normal şekli yuvarlak olan nesneler kişiye oval forma görünür. Gece vakti, araba ışığı gibi ışık yansımaları da daha fazla meydana gelir.

Aslında her insanda belli oranda astigmat vardır. Astigmat derecesi az olduğu sürece görme problemine yol açmayabilir. Astigmatizması 1 dioptrinin üzerine çıkan kişilerde görme şikayetleri artar. Bu sebeple, astigmatizmanın düzeltilmesi gerekir. Düzeltme işlemi, gözlük ya da kontakt lens gibi araçlarla gerçekleştirilebildiği gibi lazerli cerrahi operasyonla da yapılabilir.

Astigmat Kontakt Lensler

Torik lens markaları arasından yapacağınız seçim sonucu kullanacağınız torik lens, gözünüzdeki korneanın ya da merceğin farklı bombelenmesi sebebiyle oluşan astigmat sorunlarını giderir. Böyle bir durumda kornea ya da mercek, ışığın dikey ve yatay düzlemde farklı şekilde kırılacak şekilde bombelenmiştir. Bu nedenle kişilerde bulanık görme ve küçük ayrıntıları seçememe gibi problemler baş gösterir. Kimi zaman dikey çizgiler eğiliyormuş gibi görünür. Torik lens kullananlar, bu lenslerin dikey ve yatay oryantasyonlarda farklı kırılma kuvveti sağlaması sayesinde astigmat sorunun üstesinden gelebilir. 

Torik Kontakt Lensler Nasıl Seçilir?

Diğer kontakt lenslerde olduğu gibi torik lenslerde de görüş kalitenizi olumlu yönde etkilemeli ve mutlaka doktor muayenesinden sonra reçeteyle yazılmalıdır. Eğer astigmat ya da diğer görme problemleri nedeniyle kontakt lenslere ihtiyaç duyuyorsanız, göz doktorunuza görünmenizde yarar var. Bu işlem sırasında dikkate alınması gereken şeylerin başında deneme süreci geliyor. Hastanın, kullanmaya başlamadan önce torik kontakt lensleri denemesi gerekir. Torik lens batma yapıyorsa veya başka sorunlara yol açıyorsa kullanılmamalıdır.

Torik lenslerin hususi bir oryantasyonu olduğu için gözde doğru şekilde durmaları gerekir. Üreticiler de bu durumu dikkate alarak torik lensleri, koyulduğu gibi kalacak özellikte üretmeye çalışırlar. Örnek verecek olursak; ince – kalın bölgeler, lens tabanında bir parçanın kesildiği lens budaması ve lensin biraz daha kalın ya da ağır olduğu yer anlamını taşıyan lense balast yerleştirilmesi. Kısacası, torik lenslerin göze uygulanması, her aman olduğundan çok daha önemlidir. Yerkürede nasıl ekvator orta eksense, torik lenslerde de bir orta eksen bulunur. Bu orta eksen kişinin görüş hattını açık tutar. Lenslerin iyi oturmaması veya kayması durumunda, görsel netlik elde edemezsiniz. 

Torik Lens Çeşitleri

Torik lensler bazı diğer görme problemlerinde de kullanılabildiği için birkaç çeşidi bulunur. Örnek verecek olursak, torik lens renkli olabilir, kullan – at veya günlük torik lens de kullanılabilir. Torik lensler, hem yumuşak hem de rijit gaz permeabl (RGP) ya da sert lens maddelerinden imal edilir. RGP lensler, göze daha iyi otursa da uyum süreci daha uzun olur. Aynı zamanda daha fazla kuruluk ve hassaslığa yol açabilirler. Yumuşak kontakt lensler ise daha rahat ve idamesi daha kolay olsa da kayma riski daha yüksek olduğu için fazladan özen gerektirir. Bütün kontakt lenslerde olduğu gibi astigmat problemiyle karşı karşıya kalan kişiler, torik lens kullanma hususunda göz doktoruna danışmalılar. Doktorunuz, gerek gözlerinize gerekse hayat tarzınıza uygun çözümü bulmanızda size yardım edecektir. Ayrıca, torik lens fiyatları hakkında da kendisinden bilgi edinebilirsiniz.

LENS MARKALARI {{item.BrandName}} LENS KATEGORİLERİ Şeffaf Lens Renkli Lens Toric (Astigmatism) Lens Multi-Focal Lens Lens Solüsyonu Sert Lens Ürünleri Lens Aksesuarları LENS ÜRETİCİLER {{item.ManufacturerName}} ŞİRKETİMİZ Hakkımızda KVKK Bilgilendirme Metni Bize Ulaşın Orjinal Lens Garantisi Sık Sorulan Sorular Satış Sözleşmesi Gizlilik Politikası Çerez Politikası İade İşlemleri Click for International Orders Mobil Uygulamalarımız LENSAL HESABIM Üye Girişi Yeni Üyelik MÜŞTERİ HİZMETLERİ mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-emailMESAJ GÖNDERİN PAZARTESİ - CUMA | 9:00 -12:30 / 13:00 – 17:30 BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

NEXTPLUS ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

QNB Finansbank
IBAN: TR69 0011 1000 0000 0071 3445 12
İndirimlerden Haberdar Ol! KAYIT OL
2002 - 2024 LensAl.com® OPTİK | Optisyenlik Müessesesi Ruhsat No: Hazırlanıyor Kredi kartı ile ödeme