Kategoriler {{item.CategoryName}} mdi-truck-check-outline Sipariş Takibi mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul mdi-lead-pencil Blog mdi-shield-check-outline Güven mdi-email Mesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) {{ basketErrorMessage }} SEPETİNİZ Sepetiniz boş {{item.productName}} Avantajlı set ürünü Hediye Renk: {{ item.color }} Dioptri: {{ item.power }} Add: {{ item.add }} Ax: {{ item.ax }} Cyl:{{ item.cyl }} BC: {{ item.bc }} Dia:{{ item.dia }} Renk: {{ item.color }} Barkod: {{ item.barcode }} {{ item.itemCount }} x {{item.itemPrice.toFixed(2)}} TL mdi-delete-outline SEPET ÖDEME mdi-menu mdi-account-circle-outline mdi-cart-outline mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul Blog Güven mdi-emailMesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-truck-check-outlineSipariş Takibi {{item.Name}} mdi-menu mdi-cart-outline{{ basketCount }}
Ana Sayfa mdi-chevron-right Blog mdi-chevron-right Lens Muayenesi
TÜM SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA + VADE FARKSIZ 6 AYA VARAN TAKSİT

Lens Muayenesi

Lens muayenesi, diğer göz muayeneleri gibi doktorunuzun, göz sağlığınıza bakmasına ve görüş kalitenizi tespit etmesine olanak sağlar. Rutin olarak göz doktoruna kontrole gitmek, ileride meydana gelebilecek rahatsızlıkların erken teşhisinde son derece önemlidir. Fakat, lens kullanmanız durumunda, lensin gözünüzle uyumlu olduğuna ve görüş kalitenizi ciddi oranda arttırdığına emin olmalısınız. Ayrıntılı bir biçimde yapılacak lens muayenesi, kontakt lens uygulamasını da kapsar. 

Yirmide yirmi görüşünüz, gözlükleriniz ya da lensleriniz olsa bile, görüş kalitenizi en yüksek seviyede tutmak için düzenli olarak göz muayenesi yaptırmanız gerekir. Normal bir göz muayenesi şunları içermektedir;

  • Kırılma hatasını ve göz bozukluğu derecesini tespit etmek için göz testleri,
  • Glokom için göz basıncı ya da hava üfleme testleri,
  • Gözlerinizin beraber nasıl gördüğünü anlamak için açma – kapama testleri,
  • Doktorun, gözün arka kısmına daha iyi görebilmek adına gerçekleştirilen göz bebeği genişletme,
  • Doktorun, gözdeki yapıları büyüterek sağlık durumunu kontrol ettiği biyomikroskop muayeneleri,

Kısaca lens muayenesi nedir sorusunun cevabı ve ayrıntılı açıklaması yukarıdaki gibidir. Yapılan muayene sonucunda gözün lens kullanmaya gerek duyup duymadığı ve uygun olup olmadığı belirlenir. Eğer uygunsa kişinin ne tür bir lens kullanacağına da karar verilir. 

Kontakt lensler, steril kaplı blister ambalajlarda veya cam flakonlarda satılır. Lensin ambalajının ya da folyosunun açılmamış ve son kullanma tarihinin geçmemiş olmasına dikkat edin. Ayrıca lensin üzerinde herhangi bir çizik, yırtık, çentik ya da çatlak bulunmamalı ve üzerine küçük parçacıklar yapışmamış olmalıdır. Hasar görmüş lensleri asla kullanmayın, ya iade edin ya da çöpe atın.

Kontakt Lens Uygulaması

Lensler tıbbi ürün oldukları için lens muayenesi mutlaka gereklidir. Göz doktorunuz yaptığı muayene sonucunda gözünüz için en uygun kontakt lensi reçetelendirecektir. Kontakt lens uygulamasında deneme ve ölçü alma işlemleri uygulanmalıdır. 

Göz doktorunuzun hayat tarzınızla ve tercihlerinizle ilgili sorduğu soruları cevaplamanız gerekebilir. Bazı lensler, sporcular veya hareketli bir hayata sahip olanlar için daha kullanışlıdır. Bazıları ise örneğin, çok fazla seyahat ettiği için lensleriyle uyumak durumunda olan kişiler için daha uygun olabilir. Göz doktorunuz aynı zamanda renkli veya kullan – at lensleri kullanmak isteyip istemediğinizi soracaktır. 

Lens muayenesi İstanbul sırasında göz doktorunuzun birkaç ölçü alması da gerekebilir. En yaygın olan korneal kürvatür, yani göz yüzeyi ölçümüdür. Kimi durumlarda göz bebeği ve iri boyutu da ölçülebilir. Göz kuruluğu derdinden mustaripseniz, doktorunuz size gözlerinizi nemli tutacak bir lens almanızı tavsiye edecektir. Tabii bir de gözyaşı film değerlendirmesi yapabilir.

Kontakt Lenslerin Temizliği

Kontakt lens kullanmaya başlamadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan bir tanesi de lenslerin bakımı ve temizliğinin nasıl yapılacağıdır. Bakım malzemelerini sürekli olarak yanınızda taşımanız işinizi kolaylaştırır. Ancak lensi solüsyonda bekletmek tam anlamıyla lens temizliğini yapmış olmak anlamına gelmez.

Lensi temizlemek için güvenli bir ortam seçildikten sonra temizliğe başlanmadan eller iyice yıkanmalıdır. Temizlik sırasında bile lensleri karıştırmamak adına temizliğe her daim aynı lensten başlamak yararınıza olacaktır. Lens muayenesi İzmir sonrasında lenslerin nasıl takılacağı konusunda göz doktorunuz size bilgi verecektir. Fakat günlük hayatta lensinizi takacağınız yerde ufak da olsa bir ayna bulundurulmalıdır. 

Çıkarttığınız lensi avucunuzda lens solüsyonu yardımıyla temizlerken, lensin her iki yüzünü de işaret parmağınızla ovmayı ihmal etmeyin. Bu sırada tırnaklarınızın lense temas etmemesi gerekir. Aksi halde lensiniz çizilebilir. Lensi duruladıktan sonra kabına geri koyarken, üzerine solüsyon ekleyin. Kaptaki solüsyonun en azından lensi örtecek seviyede olması gerekir. Sert lenslerin kuruması lensin yapısını bozmaz fakat, lensi daha rahat kullanmak için nemli tutmakta fayda var.

Lens muayenesi yapan devlet hastaneleri arasından herhangi birine giderek muayene olabilir, gözünüze en uygun lensi alabilirsiniz. Lensin uygulama işleminin gösterilmesi ve sizin bu süreci iyi takip etmeniz, ilerleyen dönemde lensinizi takarken işinize yarayacaktır. Lensi gözünüze yerleştirdikten sonra, lens kabını da solüsyonla çalkalayıp ağzını kapatın. Lensi kabına koyacağınız her durumda solüsyonu yeniden doldurmayı ihmal etmeyin.

Eğer kullandığınız lens uzun ömürlüyse, birkaç haftada bir protein temizliği yapmak gerekir. Bu işlemi uygulamak için lens kabına solüsyon koyulur ve her bir göze birer adet protein tableti yerleştirilir. Protein tabletleri solüsyon içerisinde çözünecektir. Bu işlemi uyguladıktan sonra lensleri çıkartıp temizleyebilirsiniz. Son olarak da duruladıktan sonra kutusuna yerleştirebilirsiniz.

Siz de görme problemi yaşıyorsanız daha fazla vakit kaybetmeden göz muayenesi olun. Lens muayenesi randevu almak için internetten faydalanmanız mümkün. Böylelikle doktorunuz, hangi lensin sizin için daha uygun olduğunu tespit edecektir. Siz de bu lensi kullanmaya başlayarak hayat kalitenizi yükseltebilirsiniz.

LENS MARKALARI {{item.BrandName}} LENS KATEGORİLERİ Şeffaf Lens Renkli Lens Toric (Astigmatism) Lens Multi-Focal Lens Lens Solüsyonu Sert Lens Ürünleri Lens Aksesuarları LENS ÜRETİCİLER {{item.ManufacturerName}} ŞİRKETİMİZ Hakkımızda KVKK Bilgilendirme Metni Bize Ulaşın Orjinal Lens Garantisi Sık Sorulan Sorular Satış Sözleşmesi Gizlilik Politikası Çerez Politikası İade İşlemleri Click for International Orders Mobil Uygulamalarımız LENSAL HESABIM Üye Girişi Yeni Üyelik MÜŞTERİ HİZMETLERİ mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-emailMESAJ GÖNDERİN PAZARTESİ - CUMA | 9:00 -12:30 / 13:00 – 17:30 BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

NEXTPLUS ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

QNB Finansbank
IBAN: TR69 0011 1000 0000 0071 3445 12
İndirimlerden Haberdar Ol! KAYIT OL
2002 - 2024 LensAl.com® OPTİK | Optisyenlik Müessesesi Ruhsat No: Hazırlanıyor Kredi kartı ile ödeme