Kategoriler {{item.CategoryName}} mdi-truck-check-outline Sipariş Takibi mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul mdi-lead-pencil Blog mdi-shield-check-outline Güven mdi-email Mesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) {{ basketErrorMessage }} SEPETİNİZ Sepetiniz boş {{item.productName}} Avantajlı set ürünü Hediye Renk: {{ item.color }} Dioptri: {{ item.power }} Add: {{ item.add }} Ax: {{ item.ax }} Cyl:{{ item.cyl }} BC: {{ item.bc }} Dia:{{ item.dia }} Renk: {{ item.color }} Barkod: {{ item.barcode }} {{ item.itemCount }} x {{item.itemPrice.toFixed(2)}} TL mdi-delete-outline SEPET ÖDEME mdi-menu mdi-account-circle-outline mdi-cart-outline mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul Blog Güven mdi-emailMesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-truck-check-outlineSipariş Takibi {{item.Name}} mdi-menu mdi-cart-outline{{ basketCount }}
Ana Sayfa mdi-chevron-right Blog mdi-chevron-right Lens BC Değeri Nedir?
TÜM SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA + VADE FARKSIZ 6 AYA VARAN TAKSİT

Lens BC Değeri Nedir?

Lens BC Değeri Nedir? 

Lens BC nedir sorusunu cevaplandırmadan önce açılımını yapmakta yarar var. Lens BC tanımındaki BC harfleri İngilizcede Base Curve anlamına geliyor. Türkçesi ‘temel eğri’ olan bu terim halk arasında ise ‘lens çapı’ olarak biliniyor. Ancak doğrusu ‘lens bombesi’ demektir. Lens BC değeri kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. İlk defa lens kullanacak kişilerin kontakt lens almadan önce Lens BC değerlerini öğrenmeleri ve buna göre lens almaları tavsiye edilir. Yeni silikon hidrojel lens BC 8.6 mm olarak kabul edilse de 7 – 9 mm arasında bir değer alabilir. 

Lens BC ve DİA Arasındaki Fark Nedir?

Lens almadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli faktörler BC ve DİA değerleridir. DİA, bir kontakt lensin çapını ifade ediyor. Lensin bir kenarından diğer kenarına olan uzaklığı milimetre cinsinden ölçülür. İnsan gözünün renkli kısmı (iri çapı) ölçüldükten sonra göz yaşı payı da eklenerek DİA değeri hesaplanır. İri çap 11.5 – 12 mm arası ortalama 14 – 14.5 mm arası çap kullanılır. Lens BC numarası ise iç eğrilik değerini ifade eder. Baz eğrisi, temel eğri olarak da adlandırılabilir. Lens radyus değeri, temel eğri faktörü baz alınarak hesaplanır. Kornea tabakasının yeteri kadar oksijen alması ve batma yaşanmaması BC – DİA uyumuyla doğru orantılıdır. 

Örnek verecek olursak, ortalama radyus değeri (göz keratometresi) 7.2 / 8.2 mm olan bir kişinin göz yaşı devinimi ve oksijen iletiminin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için BC değeri 8.4 mm, DİA değeri de 14.5 mm olan bir lens kullanması gerekir. Bu nedenle, lens BC değeri önemli mi sorusunun cevabı kesinlikle evettir. Göz doktorunuz, kornea eğriliğine karşı iris çapınızı ölçerek size en uygun kavisli lensi reçete etmek zorundadır. 

Diğer Lens Çeşitleri

Numaralı Lens

Gözde meydana gelen görme problemini gidermek adına göze yerleştirilen bir tür protezdir. Şeffaf veya renkli olabilir. Uzman bir göz doktoru tarafından reçete edilerek kullanılması tavsiye edilir.

Torik Lens

Astigmatlı numaralı lense torik lens adı verilir. Bu tür lenslerde de lens BC değeri vardır ve kullanılmadan önce dikkat edilmesi gerekir. 

Terapötik Lens

Daha çok görme bozukluğu olmayan gözlerde tedavi için kullanılan bir lens türüdür. Gözün, sürtünmeden dolayı rahatsızlık duyduğu, bandajlanması ya da kapatılması gereken durumlarda kullanılır. Ülser, kerato konjonktivit, keratit, kornea ödemi gibi vakalarda kullanılması tavsiye edilir.

Renkli Lens

Kozmetik amaçlı kullanılan renkli lens, gözün renkli iris tabakası üzerine yerleştirilerek gözün asıl rengini gizler. Böylelikle göz, yerine kullanılan lensin rengini alır. Göz rengine göre doğru seçim yapılırsa çok daha doğal sonuçlar alınabilir. İhtiyaca göre numaralı veya numarasız renkli lens kullanılabilir.

Chromagen Lens

Dünya üzerinde her sekiz erkekten birinde görülen renk körlüğü veya tıbbi adıyla daltonizm hastaları için özel olarak üretilen lenslerdir. Gözün ayırt edemediği renk tonlarını, görebildiği diğer bir renk tonuna dönüştürerek algılanmasını sağlar. Görülemeyen renk, göz doktorunun muayenesi neticesinde tespit edilerek sonuca ulaşılabilir.

Prostetik Lens

Doğuştan veya sonradan gözünü kaybetmiş kişilere estetik açıdan daha güzel bir görüntü sağlamak için sağlam gözün rengi baz alınarak hazırlanan özel renkli lenslerdir. Kişinin zarar gören gözüne takılarak iki gözün görüntüsü eşitlenir ve estetik bir görünüm kazandırılır. 

LENS MARKALARI {{item.BrandName}} LENS KATEGORİLERİ Şeffaf Lens Renkli Lens Toric (Astigmatism) Lens Multi-Focal Lens Lens Solüsyonu Sert Lens Ürünleri Lens Aksesuarları LENS ÜRETİCİLER {{item.ManufacturerName}} ŞİRKETİMİZ Hakkımızda KVKK Bilgilendirme Metni Bize Ulaşın Orjinal Lens Garantisi Sık Sorulan Sorular Satış Sözleşmesi Gizlilik Politikası Çerez Politikası İade İşlemleri Click for International Orders Mobil Uygulamalarımız LENSAL HESABIM Üye Girişi Yeni Üyelik MÜŞTERİ HİZMETLERİ mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-emailMESAJ GÖNDERİN PAZARTESİ - CUMA | 9:00 -12:30 / 13:00 – 17:30 BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

NEXTPLUS ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

QNB Finansbank
IBAN: TR69 0011 1000 0000 0071 3445 12
İndirimlerden Haberdar Ol! KAYIT OL
2002 - 2024 LensAl.com® OPTİK | Optisyenlik Müessesesi Ruhsat No: Hazırlanıyor Kredi kartı ile ödeme