Kategoriler {{item.CategoryName}} mdi-truck-check-outline Sipariş Takibi mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul mdi-lead-pencil Blog mdi-shield-check-outline Güven mdi-email Mesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) {{ basketErrorMessage }} SEPETİNİZ Sepetiniz boş {{item.productName}} Avantajlı set ürünü Hediye Renk: {{ item.color }} Dioptri: {{ item.power }} Add: {{ item.add }} Ax: {{ item.ax }} Cyl:{{ item.cyl }} BC: {{ item.bc }} Dia:{{ item.dia }} Renk: {{ item.color }} Barkod: {{ item.barcode }} {{ item.itemCount }} x {{item.itemPrice.toFixed(2)}} TL mdi-delete-outline SEPET ÖDEME mdi-menu mdi-account-circle-outline mdi-cart-outline mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul Blog Güven mdi-emailMesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-truck-check-outlineSipariş Takibi {{item.Name}} mdi-menu mdi-cart-outline{{ basketCount }}
Ana Sayfa mdi-chevron-right Blog mdi-chevron-right Kontakt Lensler ve Efsaneler
TÜM SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA + VADE FARKSIZ 6 AYA VARAN TAKSİT

Kontakt Lensler ve Efsaneler

Kontakt lensler gözlerinizin arkasında kaybolur mu? Rahatsız ettikleri doğru mu? Kontakt lensler hakkında sizin de duymuş olabileceğiniz çok sayıda efsane bulunmaktadır. Kontakt lens efsanelerinin arkasındaki gerçeği hep beraber açığa çıkaralım.

Efsane: Kontakt lensler gözlerinizin arkasında kaybolur

Gerçek: Kontakt lenslerin gözünüzün “arkasında” kaybolması fiziki açıdan mümkün değildir. İnce bir ağ gözünüzü sarar ve göz kapaklarınızın iç kısmına bağlanır dolayısıyla lens, gözünüzün ön yüzeyinden başka bir yere hareket edemez.

Efsane: Kontakt lensler rahatsız edicidir

Gerçek: Yumuşak kontakt lensler rahat, takılması kolaydır ve bu lenslere alışmak sadece birkaç dakikanızı alır. Hakikaten ACUVUE ® OASYS® Markalı Kontakt Lensleri kullananların çoğu gözlerinde herhangi bir şey yokmuş gibi hissettiklerini söylemektedir.

Efsane: Kontakt lensler gözünüze yapışabilir

Gerçek: Vakaların bir çoğunda kontakt lensler doktorunuz tarafından önerilen yöntem sayesinde kolaylıkla çıkartılabilir. Kontakt lensler sadece biraz sabır ile çıkartılabilir.

Efsane: Kontakt lenslerin bakımı zordur

Gerçek: Kontakt lensler kolaylıkla kullanılabilir ve neredeyse hiç zorluk çıkarmaz. Bugünün yeniden kullanılabilir yumuşak lensleri temizlemek, durulamak ve lenslerinizi muhafaza etmek için sadece tek tip solüsyon gerektirir. Bunun yanı sıra 1•DAY ACUVUE TruEye® gibi günlük tek kullanımlık lensler herhangi bir temizlik gerektirmez – günün sonunda çıkartıp çöpe atarsınız.

Efsane: Kontakt lensler gözünüzden fırlar ve kaybolur.

Gerçek: Doğru seçim ve takma sayesinde lensler yerinden çıkmaz. Neredeyse hiç görülmemesine rağmen yumuşak bir kontakt lens yerinden oynasa bile tekrar yerine getirilene kadar gözün üstünde kalır.

Efsane: Gençler lens kullanamaz.

Gerçek: Çok sayıda genç ve çocuk kontakt lens kullanmaktadır. Gençlerin lens takmaya başlama yaşı ortalama 13 civarındayken 8 yaşındaki çocuklar bile lens takabilecek ve lenslerine gerekli bakımı uygulayabilecek olgunlukta olabilir. Lenslerin başarıyla takılması yaşa değil sorumluluk ve davranışa bağlıdır. Göz doktorunuz çocuğunuzun kontakt lens kullanımına hazır olup olmadığını belirleyebilir.

Efsane: 40 yaşının üzerindeki insanlar kontakt lens kullanmamalıdır

Gerçek: İleri yaştakiler dahil olmak üzere tüm yaş gruplarından insanlar normal, çift odaklı ya da çoklu odaklı kontakt lensler sayesinde lens kullanabilmektedir. İnsanların yaşı arttıkça gözlerin kurulaşmasına rağmen en son teknoloji kontakt lens malzemeleri eskisinden çok daha fazla gün boyu konfor sunmaktadır.

Efsane: Kontakt lens kullanımında göz enfeksiyonları sıkça görülür

Gerçek: Lensle ilişkili sağlık sorunları ortaya çıkabilir fakat bunlar genellikle temizlik rutinlerinin aksatılmasına ya da bakım ile ilgili olmayan hususlara bağlıdır. Lensleriniz için Lens Bakım Rehberini okuyun ve enfeksiyon riskini belirgin ölçüde ortadan kaldırmak için göz doktorunuzun lens kullanımı ve bakımı hususundaki direktiflerini izleyin.

Efsane: Astigmatınız varsa kontakt lens kullanamazsınız

Gerçek: Astigmatı olan insanlar kontakt lenslerin verdiği özgürlüğü ve faydalarını bütünüyle yaşayabilir. ACUVUE® OASYS® for ASTIGMATISM her göz kırpışınızda lenslerinizin kendiliğinden hizalanmasına yardımcı olan Hızlandırılmış Stabilizasyon Tasarımı ve patentli HYDRACLEAR® teknolojisini benzersiz konfor için bir araya getirmektedir.

Efsane: Kontakt lensler çocuklarda miyop (uzağı görememe) oluşmasına neden olabilir

Gerçek: 8 ila 11 yaşları arasındaki bir grup çocukta yapılan araştırma, kontakt lens kullanıcılarının miyopluk derecesinin gözlük kullananlardan daha fazla artmadığını göstermiştir.

Efsane: Araba kullanırken gözlük kullanmam gerekir

Gerçek: Araba kullanmak için görüşünüzün düzeltilmesi gerekiyorsa diğer etkinlikler sırasında da aynı görüşe sahip olmanız gerekir. Görüşünüzde çok büyük bir düzeltmeye ihtiyacınız yok ise ACUVUE ® Markalı Kontakt Lensler istediklerinizi, istediğiniz zaman mükemmel konfor ile yapabilmeniz için ihtiyacınız olan rahatlığı ve özgürlüğü sunmaktadır. Buna ek olarak kontakt lensleriniz lekelenmeyecek, akıntı yapmayacak, düşmeyecek ya da kırılmayacak ve çeper (yan) görüşünüzde gözlüklerin aksine herhangi bir kayıp yaşamayacaksınız.


Kaynak: www.acuvue.com.tr

LENS MARKALARI {{item.BrandName}} LENS KATEGORİLERİ Şeffaf Lens Renkli Lens Toric (Astigmatism) Lens Multi-Focal Lens Lens Solüsyonu Sert Lens Ürünleri Lens Aksesuarları LENS ÜRETİCİLER {{item.ManufacturerName}} ŞİRKETİMİZ Hakkımızda KVKK Bilgilendirme Metni Bize Ulaşın Orjinal Lens Garantisi Sık Sorulan Sorular Satış Sözleşmesi Gizlilik Politikası Çerez Politikası İade İşlemleri Click for International Orders Mobil Uygulamalarımız LENSAL HESABIM Üye Girişi Yeni Üyelik MÜŞTERİ HİZMETLERİ mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-emailMESAJ GÖNDERİN PAZARTESİ - CUMA | 9:00 -12:30 / 13:00 – 17:30 BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

NEXTPLUS ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

QNB Finansbank
IBAN: TR69 0011 1000 0000 0071 3445 12
İndirimlerden Haberdar Ol! KAYIT OL
2002 - 2024 LensAl.com® OPTİK | Optisyenlik Müessesesi Ruhsat No: Hazırlanıyor Kredi kartı ile ödeme