Kategoriler {{item.CategoryName}} mdi-truck-check-outline Sipariş Takibi mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul mdi-lead-pencil Blog mdi-shield-check-outline Güven mdi-email Mesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) {{ basketErrorMessage }} SEPETİNİZ Sepetiniz boş {{item.productName}} Avantajlı set ürünü Hediye Renk: {{ item.color }} Dioptri: {{ item.power }} Add: {{ item.add }} Ax: {{ item.ax }} Cyl:{{ item.cyl }} BC: {{ item.bc }} Dia:{{ item.dia }} Renk: {{ item.color }} Barkod: {{ item.barcode }} {{ item.itemCount }} x {{item.itemPrice.toFixed(2)}} TL mdi-delete-outline SEPET ÖDEME mdi-menu mdi-account-circle-outline mdi-cart-outline mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul Blog Güven mdi-emailMesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-truck-check-outlineSipariş Takibi {{item.Name}} mdi-menu mdi-cart-outline{{ basketCount }}
Ana Sayfa mdi-chevron-right Blog mdi-chevron-right Lens Korneayı İnceltir mi?
TÜM SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA + VADE FARKSIZ 6 AYA VARAN TAKSİT

Lens Korneayı İnceltir mi?

Göz bozukluğu neticesinde kişilerin gözlük yerine kullandıkları lens korneayı inceltir mi? İnsanların en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi olsa da ilk başta lensin genel sağlık üzerindeki etkisine bakmak gerek. Estetik açıdan gözlüğün yarattığı problemleri hasıraltı eden kontakt lensler, farklı renkleriyle de insanların dış görünüşüne ufak dokunuşlar yapıyor. Fakat göz içerisine yerleştirilen elastik yapıdaki bu madde bazı komplikasyonları da beraberinde getiriyor.

Lens kornea incelmesi bir yana dursun, gözde yaşanılan en yaygın problem genelde gözde kuruluk oluyor. Lensi taktıktan sonra gözünüz, bu yabancı maddenin sertleşmemesi adına sürekli sıvı üretiyor. Bu da göz kuruluğuna yol açıyor. Ek olarak suni gözyaşı damlaması kullanılmazsa lens sertleşmeye başlar ve göz kapağına batar. Sonuç olarak göz enfeksiyona açık hale gelir. Göz kuruluğu hali hazırda var olan net görememe problemini de arttırır. Gözlüklerde olduğu gibi lensler de çizilebildiği için hastanın uzun süre aynı lensi takması durumunda baş dönmesi, mide bulanması, geçici göz kararması gibi sorunlar yaşayabilir.

Renkli lensler normal lenslere nazaran daha fazla hasar verdiği için keratometri değerlerine bakılarak kullanılmalıdır. Kontrolsüz bir şekilde renkli lens kullanan hastalarda kısa süreli görme kaybı, göz kapağında aşırı çapaklanma, güneş ışığına karşı hassasiyet gibi komplikasyonlar meydana gelebilir. Lensler uzun süre kullanıldığı takdirde korneayı inceltebilir. Kısaca lens kullanmak korneayı inceltir mi sorusunun cevabı evettir. Ayrıca, gece yatarken lensinizi çıkartmazsanız, alerjik reaksiyonlara maruz kalabilirsiniz.

Lens Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Duşa, denize veya havuza girmeden önce kontakt lens mutlaka çıkartılmalıdır.
  • Lensler, eller yıkanmadan takılmamalıdır.
  • Makyaj yapmadan önce, göze suni gözyaşı damlatıp daha sonra lens takılmalıdır.

Kontakt Lens Uygulaması Nasıl Olmalıdır?

Kontakt lens kullanılmadan önce göz muayenesine girilmelidir. Göz için en uygun lens, hasta ile doktor arasındaki görüşmeden sonra belirlenir. Yapılan muayene sonucunda gözün, lens kullanmaya uygun olup olmadığı tespit edilir. Ayrıca ne tür bir kontakt lens kullanılacağına da karar verilir. Kısacası lens korneaya zarar verir mi sorusundan önce doğru lensi tercih etmeniz gerekir.

Kontakt lens takma süresi, gün aşırı arttırılarak gözün lense alışması sağlanır. Bu adaptasyon süreci yumuşak lensler için 3 – 4 gün iken, sert lensler için 2 – 4 haftaya kadar çıkabilir. Bu süreçte gözde sulanma, kızarıklık, ışık hassasiyeti, göz kırpıştırma gibi şikayetler meydana gelebilir. Bu belirtiler geçici olsa da, uzun süre devam etmesi durumunda mutlaka göz doktoruyla iletişime geçilmelidir.

Kontakt Lens Çeşitleri

Kontakt lensler, yumuşak ve sert lensler olmak üzere ikiye ayrılır. Sert lensler gaz geçirgen özelliktedir. Ancak sert lenslerin kullanım gereksinimi olmayan durumlarda yumuşak lensler tercih edilir.

Yumuşak Lensler

Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde geliştirilen yumuşak lensler, hipermetrop, miyop, astigmat gibi bütün görme bozukluklarının tedavisinde kullanılabilir. Su tutabilen bir maddeden imal edilmiş olmasından dolayı son derece ince ve bükülebilir durumdadırlar. Korneayı tam anlamıyla kaplamalarının yanı sıra beyaz renkteki sklera tabakasına da taşar. Değişik tipleri bulunur. Bu tipler şu şekildedir; günlük lensler, günlük kullanılan bir aylık lensler, günlük kullanılan üç aylık lensler, günlük kullanılan bir yıllık lensler, haftalık lensler, aylık lensler ve renkli lensler. Ayrıca lens kornea çizilmesi, lensin kullanım süresi aşıldığı takdirde görülebilecek bir komplikasyondur. Bu nedenle kullandığınız lensin kullanım süresini aşmamaya özen gösterin.

Sert Lensler

Yumuşak lenslerin kullanıldığı tüm görme bozukluklarında kullanılabilir. Özellikle yüksek ve düzensiz astigmat sahibi kişilerde keratakonus denilen düzensiz kornea yapısı sebebiyle görüşü gözlükle bulanık olan kişilerde tercih edilir. Gözün oksijen almasını sağladığı için gaz geçirgen kontakt lensler de denir. Bu özelliği sayesinde kornea epital metabolizmasını daha az bozalar. Korneanın formunu almadıkları için yüksek astigmatizma ve keratokonus gibi durumlarda sert lenslere başvurulur.

Renkli Lensler

Günümüzde oldukça popüler olan renkli lensler, genellikle göz rengini değiştirmek için kullanılsa da görme bozukluğuna gideren çeşitleri de vardır. Bu sayede hem dış görünüşünüze ayrı bir hava katar hem de görme bozukluğunuzun üstesinden gelebilirsiniz. 

Bifokal Lensler

Oldukça yeni olan bifokal lensler hem yakını hem de uzağı görme problemi yaşayan kişiler için geliştirilmiştir. Yakını ve uzağı görmek için iki ayrı gözlük kullanan kişiler bifokal lensleri tercih edebilirler. Lens korneayı çizer mi sorusunun cevabı, bifokal lensler için de kullanım süresinin aşılması durumunda evet olacaktır. Siz siz olun, son kullanma tarihi geçmiş lenslerinizi kullanmayın.

LENS MARKALARI {{item.BrandName}} LENS KATEGORİLERİ Şeffaf Lens Renkli Lens Toric (Astigmatism) Lens Multi-Focal Lens Lens Solüsyonu Sert Lens Ürünleri Lens Aksesuarları LENS ÜRETİCİLER {{item.ManufacturerName}} ŞİRKETİMİZ Hakkımızda KVKK Bilgilendirme Metni Bize Ulaşın Orjinal Lens Garantisi Sık Sorulan Sorular Satış Sözleşmesi Gizlilik Politikası Çerez Politikası İade İşlemleri Click for International Orders Mobil Uygulamalarımız LENSAL HESABIM Üye Girişi Yeni Üyelik MÜŞTERİ HİZMETLERİ mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-emailMESAJ GÖNDERİN PAZARTESİ - CUMA | 9:00 -12:30 / 13:00 – 17:30 BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

NEXTPLUS ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

QNB Finansbank
IBAN: TR69 0011 1000 0000 0071 3445 12
İndirimlerden Haberdar Ol! KAYIT OL
2002 - 2024 LensAl.com® OPTİK | Optisyenlik Müessesesi Ruhsat No: Hazırlanıyor Kredi kartı ile ödeme