Kategoriler {{item.CategoryName}} mdi-truck-check-outline Sipariş Takibi mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul mdi-lead-pencil Blog mdi-shield-check-outline Güven mdi-email Mesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) {{ basketErrorMessage }} SEPETİNİZ Sepetiniz boş {{item.productName}} Avantajlı set ürünü Hediye Renk: {{ item.color }} Dioptri: {{ item.power }} Add: {{ item.add }} Ax: {{ item.ax }} Cyl:{{ item.cyl }} BC: {{ item.bc }} Dia:{{ item.dia }} Renk: {{ item.color }} Barkod: {{ item.barcode }} {{ item.itemCount }} x {{item.itemPrice.toFixed(2)}} TL mdi-delete-outline SEPET ÖDEME mdi-menu mdi-account-circle-outline mdi-cart-outline mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul Blog Güven mdi-emailMesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-truck-check-outlineSipariş Takibi {{item.Name}} mdi-menu mdi-cart-outline{{ basketCount }}
Ana Sayfa mdi-chevron-right Blog mdi-chevron-right 1 Aylık Lens En Fazla Ne Kadar Kullanılabilir?
TÜM SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA + VADE FARKSIZ 6 AYA VARAN TAKSİT

1 Aylık Lens En Fazla Ne Kadar Kullanılabilir?

Günümüzde kontakt lens teknolojisinde çok ciddi yenilikler söz konusu. İlk dönemlere kıyasla lensler, performans ve kullanım ömrü açısından önemli bir düzeye gelmiş durumda. Yeni üretilen lensler özellikle kullanım sürelerine göre farklar yaratabiliyor. Kullanıcılar bu sayede kendilerin en uygun lens tiplerine yönelebiliyor. Bu noktada doktorların söz konusu lensi uygun görmesi ve onay vermesi önemlidir. Kişisel durumunuza bağlı olarak günlük haftalık ya da aylık lensler kullanabilirsiniz. Her bir lens tipinin kendine göre belli artıları ve eksileri bulunur. Son zamanlarda uzun vadeli lenslerden ziyade kısa süreli lenslere doğru bir kayış söz konusu. Bu bağlamda aylık lensler cazip bir seçenek olarak görülüyor. 

Aylık Lenslerin Artıları 

Aylık kontakt lensler genel anlamda artılarıyla ön plandadır. Aylık lenslerin bazıları, üst üste altı yedi gün boyunca gözden hiç çıkarılmaz. Uyku açısından onay verilmemiş aylık kontakt lenslerin ısrarla bu şekilde kullanılması, olumsuz sonuçlara neden olacaktır. Gözlerin oksijen bakımından yetersiz kalması ciddi bir risktir. Bu durum kornea enfeksiyonlarının da ortaya çıkması ile sonuçlanabilir. Kan damarları bir süre sonra göz bebeğinize doğru kayabilir. Gözler gündüz dönemlerinde hep açık olduğu için kornea kısmına daima oksijen iletilmiş olur. Aylık lens kullananların bu detaya dikkat etmeleri gerekir. Aylık lensler görece yüksek gaz geçirgenliğine sahip malzemeler barındırır. Bunlar silikon hidrojel lensler olarak bilinir. Klasik lenslere göre aralarında yaklaşık beş katlık bir fark bulunur. Diğer lens tiplerinde olduğu gibi aylık lens seçimlerinde de hekiminizden mutlak suretle bir onay almalısınız. Bu lenslerin gözünüzün dokusuyla uyumlu olması oldukça önemlidir.  

Uygun Maliyetler

Aylık kontakt lenslerin maliyetleri biraz daha uygundur. Daha doğrusu tek bir lens üzerinden bu hesaplamayı yapmak pek doğru olmayacaktır; ancak nihayetinde alınan toplam lens sayısı daha düşük olacağı için bir aylık hesaplama neticesinde düşük maliyetlerle karşılaşabilirsiniz. Sene boyunca ortalama 24 adet lens almak, yeterli olacaktır. Oysa günlük lens kullanan kişiler bir sene için yüzlerce lens almak durumunda. Çevresel atık bakımından da önemli bir detay olarak görülebilir. Zaten aylık kontakt lensler en çevre dostu lenslerden biri olarak değerlendirilir.

Aylık lensler gözlerinizi berrak tutabilmek adına çok daha fazla oksijenin geçmesini sağlar. Bunun yanında bu tip lenslerde yer alan silikon hidrojel isimli materyal çok daha konforlu bir alan yaratır. Bu sayede hem gözler daha nemli bir düzeyde tutulur, hem de daha iyi nefes alma şansı bulur. Kontakt lens teknolojisi bu dengeyi önemli ölçüde sağlamayı başarır. Eğer günlük ya da haftalık bir lens kullanıyorsanız ve programınızda bir değişikliğe gitmeyi planlıyorsanız, doktorunuzdan kapsamlı şekilde bilgi alın. Nihayetinde bu göz sağlığınızı yakından ilgilendiren kritik bir karardır.

Daha Sık Tercih Ediliyor

Aylık şeffaf lensler, bugün hem Türkiye’de hem de Avrupa’da sıklıkla tercih edilen bir lens türüdür. Bazı özel koşullar bu süreyi elbette ciddi anlamda etkileyebilir; ancak yine de aylık şeffaf lensleri üç aya kadar kullanmak mümkündür. Lensin gözde kalma süresi, gözün yapısı, solüsyonun içeriği ve kişinin bulunduğu ortam, tüm bu süreyi olumlu ya da olumsuz yönde etkiler. Eğer göz numaralarınız farklı ise bu durumda iki kutu lens almak zorunda kalabilirsiniz. Bu iki kutuyu toplamda altı ay boyunca kullanabilirsiniz. Aylık şeffaf lensler altışarlı blister biçiminde satışa sunulur.

Yıllık Lenslere Göre Daha Hijyenik

Genellikle aylık kontakt lensler günlük ve haftalık lenslerle pek çok açıdan karşılaştırılır. Elbette günlük olarak kullanılan lenslerin en önemli artısı, her gün değiştirme işlemi gerçekleştiği için çok daha temiz olmasıdır. Oysa aylık lensler daha uzun süreler boyunca kullanılır. Bu durum kimi kullanıcılar açısından avantaj, kimi kullanıcılar için dezavantaj olarak görülebilir. Neticede aylık lensler de yıllık olarak kullanılan kontakt lenslere kıyasla daha hijyenik sayılır. Eğer yaşam biçiminiz gereği lensinizi her gün atabilecek ve yedek lensi takabilecek durumdaysanız elbette günlük lensleri tercih edebilirsiniz. Uzun zaman zarfı içinde kullanılmaya devam edilen lensler, biriken tortulara bağlı olarak gözlerde alerjik problemlere neden olabilir. Bu problemlere özellikle de yıllık lenslerde daha fazla rastlanır. Bu nedenle aylık ve günlük lenslere yönelmek çok daha mantıklı görülür.

    LENS MARKALARI {{item.BrandName}} LENS KATEGORİLERİ Şeffaf Lens Renkli Lens Toric (Astigmatism) Lens Multi-Focal Lens Lens Solüsyonu Sert Lens Ürünleri Lens Aksesuarları LENS ÜRETİCİLER {{item.ManufacturerName}} ŞİRKETİMİZ Hakkımızda KVKK Bilgilendirme Metni Bize Ulaşın Orjinal Lens Garantisi Sık Sorulan Sorular Satış Sözleşmesi Gizlilik Politikası Çerez Politikası İade İşlemleri Click for International Orders Mobil Uygulamalarımız LENSAL HESABIM Üye Girişi Yeni Üyelik MÜŞTERİ HİZMETLERİ mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-emailMESAJ GÖNDERİN PAZARTESİ - CUMA | 9:00 -12:30 / 13:00 – 17:30 BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

    NEXTPLUS ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

    QNB Finansbank
    IBAN: TR69 0011 1000 0000 0071 3445 12
    İndirimlerden Haberdar Ol! KAYIT OL
    2002 - 2024 LensAl.com® OPTİK | Optisyenlik Müessesesi Ruhsat No: Hazırlanıyor Kredi kartı ile ödeme