Kategoriler {{item.CategoryName}} mdi-truck-check-outline Sipariş Takibi mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul mdi-lead-pencil Blog mdi-shield-check-outline Güven mdi-email Mesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) {{ basketErrorMessage }} SEPETİNİZ Sepetiniz boş {{item.productName}} Avantajlı set ürünü Hediye Renk: {{ item.color }} Dioptri: {{ item.power }} Add: {{ item.add }} Ax: {{ item.ax }} Cyl:{{ item.cyl }} BC: {{ item.bc }} Dia:{{ item.dia }} Renk: {{ item.color }} Barkod: {{ item.barcode }} {{ item.itemCount }} x {{item.itemPrice.toFixed(2)}} TL mdi-delete-outline SEPET ÖDEME mdi-menu mdi-account-circle-outline mdi-cart-outline mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul Blog Güven mdi-emailMesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-truck-check-outlineSipariş Takibi {{item.Name}} mdi-menu mdi-cart-outline{{ basketCount }}
Ana Sayfa mdi-chevron-right Blog mdi-chevron-right Günlük Lens Kaç Saat Gözde Kalmalı?
TÜM SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA + VADE FARKSIZ 6 AYA VARAN TAKSİT

Günlük Lens Kaç Saat Gözde Kalmalı?

Lens, son dönemlerde görme bozukluklarına karşı oldukça etkili bir rol oynamaktadır; ancak lens çeşitleri incelendiğinde her türün farklı motivasyonlar barındırdığını görebilirsiniz. Lens çeşitleri arasında özellikle kontakt lensler ve günlük lensler popülerlik açısından biraz daha ön plana çıkar. Zaten kullanıcı istatistikleri de incelendiğinde bu iki lens türünün ilk sırada yer aldığı görülür. 

Göz yapınıza en uygun lens türünü seçme noktasında mutlaka hekiminizden destek alın. Lens konusu son derece hassas bir konu olduğu için kendi başınıza bilinçsiz bir şekilde karar vermemelisiniz. Özellikle günlük lens kullanımlarında bu bilinçsizlik biraz daha yoğundur. Günlük lenslere dair akıllara takılan tüm sorulara bu içerikte yanıt vermeye çalışacağız. Günlük lenslere ilişkin en çok sorulan soruların başında bu lens türünün gözde kaç saat kalabildiği şeklindedir.

Göz Sağlığı İçin Daha İdeal

Her lensin kendi materyallerine bağlı olarak gözde kalış süreleri birbirinden farklı olabilir. Mesela kontakt tipi lensler bazı durumlarda bebeklere uygulanır. Bebekler için kullanılan lensler, silikonun yoğun olduğu özel bir malzemeden üretilmiştir. Bunların oksijen geçirgenliği biraz daha fazla olmak durumundadır. Çünkü bir lensin bebeğe her gün takılması ya da çıkarılması pek kolay bir durum değildir. Bu yüzden bebekler için üretilen lensler bir aya kadar çıkarılmadan kıllanılabilir. Aile zaten bu konuda bir zaman sonra eğitiliyor ve bilinçleniyor. 

Lensler karşımıza günlük haftalık aylık şeklinde çıkabiliyor. Bunların tamamı; sabah kalktıktan sonra başlamak kaydıyla gece saatlerine dek kullanılabilir. Doktorlar akşam saatlerinde işten eve gelindiğinde lenslerin çıkarılabileceğini, o saatten sonra gözlük takılabileceğini belirtiyor. Lenslerin gözde daha az kalması verimlilik açısından önemli bir detaydır. Çünkü uzun süre gözde kalan lensler kornea tabakasında hasarlara neden olabilir. Daha az gözde kalan lenslerin performans düzeyi de bu doğrultuda fazla olacaktır.

Kullan At Mantığı

Günlük lensler, yukarıda da belirttiğimiz üzere sabah kalkış saatinden gece yatış saatine dek sorunsuz şekilde kullanılır. Kimi lensler gündelik olarak “kullan ve at” mantığı ile üretilmiştir. Bu tip lensler kullanıcılardan büyük ilgi görür.  Dolayısıyla bu tip lenslerin solüsyonda bekleme gibi bir durumları söz konusu değildir.  

Günlük lensler bilhassa Avrupa’da kullanıcı tercihlerinde ilk sıraya yerleşmiş durumda. Her sabaha daha yeni ve daha taze uyanmak günlük lensler sayesinde mümkün olabiliyor. Bu duygu, insanların günlük lenslere yönelmesini sağlıyor. Bugün üretilen kontakt lenslerin bazıları kullan-at tipine uygundur. Günlük lensleriniz için kendinize bir program oluşturmalısınız.

Günlük Lenslerin Ayrıcalıkları

Günlük lens kullanmanın çok önemli avantajları bulunur. Her şeyden önce günlük lenslerin temizlenmeye ihtiyaçları yoktur. Gece yarıları rutin bir şekilde temizlik yapmanıza ve solüsyon şişelerinin peşinden gitmenize asla gerek yok. Bu durum solüsyon giderlerinizi de aradan çıkarıyor. Günün sonunda yapmanız gereken tek şey lensinizi atmak ve rahat bir uyku çekmenin tadını çıkarmak.  Lensi çıkarmakla ilgili herhangi bir stres yaşamanıza gerek yoktur. Normalde günlük olmayan lenslerin gözde unutulması büyük bir probleme dönüşebilir. Her sabah yeni bir çift kullanarak güne başlayabilirsiniz. 

Zaman Kazandırıyor

Diğer yandan gündelik olarak tercih edilen lensler her şekilde size zaman kazandıracaktır. Çünkü gece yarıları lensinizi temizlemek için düşündüğünüzden çok daha fazla bir süre harcamak durumunda kalabilirsiniz. Zamanın bu denli kıymetli olduğu bir dönem için böyle bir özellik, elbette vurgulanmalıdır. Seyahate çıktığınızda yanınızda birkaç çift lens almanız yeterli olacaktır. Yeniden evinize dönmenize ve vakit kaybetmenize gerek yoktur. Günlük lensler, tıpkı şarj aleti gibi yanınızda her daim bulundurmanız gereken temel materyalleriniz arasında olmalıdır.

Bu arada göz alerjisine dair özel bir hassasiyeti olan kişilerin günlük lens kullanmaları daha doğru olacaktır. Çünkü bu tip lensler alerjik durumlara görece daha az neden olur. Gözleriniz yeni ve taze bir lens sayesinde tahriş olmaktan kurtulacaktır. Genelde gençler, ebeveynlerinin uyarılarına rağmen lenslerini temizlemeyi ya da değiştirmeyi unutabiliyor. Kontakt lens kullanan kişilerin bu değişiklikleri atlamaması gerekir. Günlük lensler sizi temizlik derdinden her ne kadar kurtarsa da en azından gece yatağa girmeden önce lensi çıkarma işlemini yapmanız gerekiyor. Bunu unutmak uzun zamanda belli risklerin doğmasını tetikler.

Günde 13-14 Saat Kullanılıyor

Her gün çıkarılacak lenslerinizi temin ederken sayısal anlamda çok daha fazla lens almanız gerektiğini de hatırlatalım. Örneğin 30 günlük bir program için toplamda 60 adet lens almanız gerekir. Bu periyotları doğru planlamak ve lensleriniz bitmeye yakın gerekli önlemleri almak, önemlidir. Günlük lens kullanımında istikrarı yakalamak gerekir. Göz doktorunuz özel bir inisiyatif almadığı sürece programınızı değiştirmemelisiniz. Günlük lensler insanların kişisel yaşam programlarına göre daha uzun ya da daha kısa şekilde gözde kalabilir. Ancak ortalama süreler 13-14 saat civarındadır. Doğru şekilde kullanmak kaydıyla günlük lensler sayesinde gerekli konforu gözleriniz için sağlayabilirsiniz. Netlik konusunda özel bir problemle karşı karşıya kaldığınızda mutlaka göz doktorunuzla iletişime geçin.

LENS MARKALARI {{item.BrandName}} LENS KATEGORİLERİ Şeffaf Lens Renkli Lens Toric (Astigmatism) Lens Multi-Focal Lens Lens Solüsyonu Sert Lens Ürünleri Lens Aksesuarları LENS ÜRETİCİLER {{item.ManufacturerName}} ŞİRKETİMİZ Hakkımızda KVKK Bilgilendirme Metni Bize Ulaşın Orjinal Lens Garantisi Sık Sorulan Sorular Satış Sözleşmesi Gizlilik Politikası Çerez Politikası İade İşlemleri Click for International Orders Mobil Uygulamalarımız LENSAL HESABIM Üye Girişi Yeni Üyelik MÜŞTERİ HİZMETLERİ mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-emailMESAJ GÖNDERİN PAZARTESİ - CUMA | 9:00 -12:30 / 13:00 – 17:30 BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

NEXTPLUS ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

QNB Finansbank
IBAN: TR69 0011 1000 0000 0071 3445 12
İndirimlerden Haberdar Ol! KAYIT OL
2002 - 2024 LensAl.com® OPTİK | Optisyenlik Müessesesi Ruhsat No: Hazırlanıyor Kredi kartı ile ödeme