Kategoriler {{item.CategoryName}} mdi-truck-check-outline Sipariş Takibi mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul mdi-lead-pencil Blog mdi-shield-check-outline Güven mdi-email Mesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) {{ basketErrorMessage }} SEPETİNİZ Sepetiniz boş {{item.productName}} Avantajlı set ürünü Hediye Renk: {{ item.color }} Dioptri: {{ item.power }} Add: {{ item.add }} Ax: {{ item.ax }} Cyl:{{ item.cyl }} BC: {{ item.bc }} Dia:{{ item.dia }} Renk: {{ item.color }} Barkod: {{ item.barcode }} {{ item.itemCount }} x {{item.itemPrice.toFixed(2)}} TL mdi-delete-outline SEPET ÖDEME mdi-menu mdi-account-circle-outline mdi-cart-outline mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul Blog Güven mdi-emailMesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-truck-check-outlineSipariş Takibi {{item.Name}} mdi-menu mdi-cart-outline{{ basketCount }}
Ana Sayfa mdi-chevron-right Blog mdi-chevron-right Kontakt Lens Nedir, Nasıl Seçilmelidir?
TÜM SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA + VADE FARKSIZ 6 AYA VARAN TAKSİT

Kontakt Lens Nedir, Nasıl Seçilmelidir?

Görme bozukluklarına sahip kişilerin gözlük kullanımını ortadan kaldırarak, daha net ve temiz bir görüşe kavuşmaları sağlayan en temel ürünlerden biri kontakt lenslerdir. Kontakt lens, göz yüzeyine yerleştirilen ince, kavisli ve isteğe göre renkli bir tür mercektir. Şeffaf olarak üretilen bu lensler, kullanıcıların fark etmeleri için hafif renklendirilmiştir. Gelişen teknoloji sayesinde kontakt lens çeşitleri kullanım alanına ve kişisel tercihlere göre değişiklik göstermektedir. 

Kontakt lens seçimleri yapılmadan önce kişilerin tercihleri ve elde edecekleri ideal verim göz önünde bulundurulmalıdır. Kontakt lensler özellikle ileri derecede miyop hastalarında, kalınlaşan gözlük camlarının kullanımını ortadan kaldırmak için oldukça etkilidir. Esnek maddelerden üretilen kontakt lenslerin ilk örnekleri, 1887 yılında Fransa’da cam malzemelerden üretilmiştir. 

Kontakt Lens Çeşitleri Nelerdir?

Kontakt lensler, kullanım amacına ve üretim özelliklerine göre sınıflandırılmaktadır. Günümüzde birçok farklı görme bozuklarının giderilmesi adına farklı tür lensler üretilmiştir. Kontakt lens çeşitleri:

  • Yumuşak  
  • Gaz geçirgen sert lensler ve 
  • Renkli 

Olarak iki grupta incelenir. Gaz geçirgen sert lenslerin kullanımının gerektiği başlıca durumlar dışında yaygın olarak yumuşak lensler kullanılır. Renkli lenslerin kullanım alanları daha çok estetik amaçlıdır. Bu lensler çoğu zaman numarasız olarak üretilmektedir. 

Yumuşak Lensler (Hidrojel): 

 

  • Hipermetrop, miyop, astigmat, presbiyop vb. görme bozuklularında tercih edilebilir. 
  • İnce, bükülebilir ve su tutma özelliklerine sahiptir. 
  • Korneayı tamamen kaplar. 
  • Beyaz sklera tabakasına taşar.
  • Günlük, aylık, yıllık olmak üzere farklı süreli tipleri mevcuttur. 

 

Sert Kontakt Lensler (Gaz Geçirgen):

 

  • Yumuşak lenslerin kullanıldığı benzer alanlarda kullanılır. 
  • İleri derece astigmat sorunlarında tercih edilmektedir.
  • Keratokonusun düzensiz ve kornea yapısı bozuk olan ve gözlük kullanımına uygun olmayan hastalarda kullanılır.
  • Göze hava (oksijen) geçişine izin verek, kornea epitel yapısını daha az bozar.
  • Korneanın şeklini doğrudan almazlar. 
  • İleri astigmatizm ve keratokonus gibi hastalıklarda tercih edilmesi gerekmektedir. 

 

Kontakt Lensler Nasıl Kullanılır?

Kontakt lenslerin kullanımı ve bakımları oldukça hassastır. Özellikle doğru solüsyon uygulaması ile bakımları yapılmayan lensler, göz sağlığı açısından oldukça tehlikelidir. Kontakt lens kullanımı için:

  • Lens Takma Yöntemi: Kabından çıkarılan lensi, iç yüzeyin dışa dönmemesine dikkat ederek, kenarları yukarı bakacak şekilde işaret parmağı üzerine koyulur. Orta parmak ile göz kapağı aşağı çekilir ve lens göz içine yerleştirilir. Duruşu bozmadan aşağı bakarak lensin yerleşmesini sağlayın. 
  • Lens Çıkarma Yöntemi: Yukarı bakarak, üst göz kapağı yukarı kaldırılır. Orta parmak ile alt göz kapağı sabit tutulurken, işaret parmağı lensin alt kenarına konulur. İşaret parmağı ile lens, gözün renkli kısmından aşağı doğru kaydırılır ve başparmak ile işaret parmağı yardımıyla hafifçe sıkıştırılarak çıkartılır. 
  • Lens Bakımı: Uygun lens solüsyonları ile lensi hafifçe ovalayarak iki yüzeyinde temizlenmesini sağlayın. Her takıp, çıkarma işlemi için temizleme yapmak tavsiye edilir. 

Kontakt Lenslerin Avantajları Nelerdir?

Kontakt lenslerin en büyük avantajı kişilerin gözlük kullanmadan rahat ve temiz bir görme becerisi kazanmasıdır. Aynı zamanda gözlere derinlik, renk ve ışıltı kazandırarak kozmetik açıdan da avantaj sağlar. Lenslerin avantajları arasında, gözlüklerden daha net bir görüntü sağlamasıdır. 

Kontakt Lens Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Günümüzde lens kullanımı çoğu zaman estetik kaygılarla yapılmaktadır. Ancak kozmetik faydalarından önce lenslerin mutlaka işlevsellikleri dikkate alınmalıdır. Lens alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında:

  • Lens markasının güvenilirliği,
  • Derece, işlevsellik ve kullanım rahatlığı,
  • Kullanım süresi ve uyum özellikleri,
  • Fiyat seçenekleri vb. 

Yer almaktadır. Kontakt lens satın almadan önce lens satıcısının güvenilirliğinden ve ürünlerin mutlaka onaylı ve sertifikalı olduğundan emin olmanız gerekmektedir. 

LENS MARKALARI {{item.BrandName}} LENS KATEGORİLERİ Şeffaf Lens Renkli Lens Toric (Astigmatism) Lens Multi-Focal Lens Lens Solüsyonu Sert Lens Ürünleri Lens Aksesuarları LENS ÜRETİCİLER {{item.ManufacturerName}} ŞİRKETİMİZ Hakkımızda KVKK Bilgilendirme Metni Bize Ulaşın Orjinal Lens Garantisi Sık Sorulan Sorular Satış Sözleşmesi Gizlilik Politikası Çerez Politikası İade İşlemleri Click for International Orders Mobil Uygulamalarımız LENSAL HESABIM Üye Girişi Yeni Üyelik MÜŞTERİ HİZMETLERİ mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-emailMESAJ GÖNDERİN PAZARTESİ - CUMA | 9:00 -12:30 / 13:00 – 17:30 BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

NEXTPLUS ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

QNB Finansbank
IBAN: TR69 0011 1000 0000 0071 3445 12
İndirimlerden Haberdar Ol! KAYIT OL
2002 - 2024 LensAl.com® OPTİK | Optisyenlik Müessesesi Ruhsat No: Hazırlanıyor Kredi kartı ile ödeme