Kategoriler {{item.CategoryName}} mdi-truck-check-outline Sipariş Takibi mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul mdi-lead-pencil Blog mdi-shield-check-outline Güven mdi-email Mesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) {{ basketErrorMessage }} SEPETİNİZ Sepetiniz boş {{item.productName}} Avantajlı set ürünü Hediye Renk: {{ item.color }} Dioptri: {{ item.power }} Add: {{ item.add }} Ax: {{ item.ax }} Cyl:{{ item.cyl }} BC: {{ item.bc }} Dia:{{ item.dia }} Renk: {{ item.color }} Barkod: {{ item.barcode }} {{ item.itemCount }} x {{item.itemPrice.toFixed(2)}} TL mdi-delete-outline SEPET ÖDEME mdi-menu mdi-account-circle-outline mdi-cart-outline mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul Blog Güven mdi-emailMesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-truck-check-outlineSipariş Takibi {{item.Name}} mdi-menu mdi-cart-outline{{ basketCount }}
Ana Sayfa mdi-chevron-right Blog mdi-chevron-right Kontakt Lensler ve Spor
TÜM SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA + VADE FARKSIZ 6 AYA VARAN TAKSİT

Kontakt Lensler ve Spor

KONTAKT LENSLER VE SPOR

Kariyerinizin doruğunda olimpik bir atlet ya da sadece arada sıra koşmaktan hoşlanıyor olun, kontakt lensler size kesin bir görme sağlayabilir ve gözlüklerin aksine size engellemeden rahat hareket etme özgürlüğü verir. Rekabet olsun ya da olmasın bütün spor aktivitelerinden en iyi sonucu alabilmek için iyi görme şarttır. Sakın görme problemlerinizi hafife almayın gözleriniz bundan zarar görecektir ve sonunda performansınız da bundan etkilenecektir. Doğru görme düzeltmesi ve rutin göz muayeneleri çok önemlidir.

SPOR VE GÖRME KESKİNLİĞİ

Spor yaparken görüş alanınızın geniş, görme algınızınsa sürekli olduğundan emin olmalısınız: Örneğin, hareket eden bir cismi takip etmeniz, alandaki yerini tahmin etmeniz ve kendi hareketinizi koordine etmeniz. Bunun olabilmesi için keskin ve tam alan görüşüne ihtiyacınız ve mükemmel gördüğünüzden emin olmak için rutin göz muayenelerinizi aksatmamalısınız. Rutin bir göz muayenesi, görüş alanınızın düzeltmeye ihtiyacı olup olmadığını belirlemekten daha fazlasını yapar. Sadece gözler değil, vücudun diğer kısımları da olabilecek hastalıklar için de kontrol niteliğindedir. Göz kontrolü sırasında diyabet, yüksek kan basıncı ve yüksek kolestrol gibi genel sağlık problemleri saptanabilir. Ayrıca doktorunuz, gözlerinizin beraber nasıl çalıştığını ve performanslarının nasıl arttırabileceğini de değerlendirecektir. İyi görme, daha iyi ve daha güvenli çalışmak ve spor yapmak demektir- hatta daha iyi yaşam kalitesi demektir.

En iyi görüş… 

Sporda en iyi performans…

KONTAKT LENSLER PERFORMANSI ARTTIRIR

Kontakt lensler size daha iyi çevresel ve yan görüş sağlayacaktır. Amacınızla aranızda bir bariyer yoktur; kirlenmezler, bulanıklaşmazlar. Kontakt lensler kesin ve sabit görmeyi garanti ederler; maskelerle, koruyucu deniz gözlükleriyle ya da kasklarla beraber kullanılabilirler. Gözlüklerinizin aksine yolunuza çıkmalarından, düşmelerinden ya da hareket ettiğinizde kaymalarından endişe etmenizi gerektirmezler. Kontakt lenslerle daha geniş bir alan görüşüne, genellikle her bir gözünüzde daha keskin görüşe ve daha iyi kontrasta kavuşursunuz. Kontakt lensle tüm boyutlar gerçektir, yani görüntüler şekil ya da boyut olarak değişmemişlerdir. Görmenize odaklanmanız gerekmediği için siz oyununuza konsantre olabilirsiniz.

KONTAKT LENSLERDEN EN ÇOK FAYDALANABİLECEĞİNİZ SPORLAR

Tüm sporlar kontakt lens kullanımı için daha iyi yapılır, fakat aşağıdaki aktivitelerde kontak lens kullanımın daha fazla avantaj sağladığını fark edeceksiniz.

RAKET OYUNLARI

Tenis, badminton ya da squash oynarken, her bir vuruşunuzda gözlüklerinizin düşüp kırılmasından endişe etmediğinizde başarınızın ne kadar artacağını bir düşünün.

TOPLA OYNANAN OYUNLAR

Futbol, basketbol ve voleybol gibi topla oynanan oyunlar, sürekli 360 derecelik alan görüşü gerektirir. Çevresel görüşünüzü kısıtlayan gözlüklerin aksine, kontakt lenslerle her şey görüş alanınız dâhilinde olacaktır.

Diğer tüm kardiyovasküler aktiviteler gibi koşu da dinamik ve sürekli olarak aşağı yukarı hareket etmenizi gerektiren bir spordur. Koşu yaparken gözlük kullanmanız, onları her saniye burnunuz üzerinden yukarı ittirmenizi gerektirecektir.

BİSİKLETE BİNME VE BUZ PATENİ

Bisiklete binme ve buz pateni beceri, zindelik ve konsantrasyon gerektiren yüksek hız sporlarıdır. Bu sporları yaparken gözlüklerinize dikkat edecek, buğulanmaları, kaymaları ya da düşüp kaybolmaları ile ilgilenecek vaktiniz yoktur.

AKROBATİK SPORLAR

Kaykay ve akrobatik bisiklet gibi akrobatik sporlar yoğun konsantrasyon gerektirir. Hareketleri kimi zaman tam dönüşler ve vücudun 360 derecelik kıvrımlarını gerektirir. Düşüp yaralanma riski oldukça yüksektir ve gözlükler bu riske sadece katkı sağlar.

MACERA SPORLARI

Eğer macera sporlarına girişecekseniz, ilk yapmanız gereken şey kayan gözlüklerinizden vazgeçerek ellerinizin serbest kalmasını sağlayacak kontakt lensleri kullanmaya başlamak olmalıdır. Gözlüklerinizi suratınıza bantlamış bir şekilde bungee jumping yaptığınız bir düşünün. Rahatsız olmasının yanı sıra tehlikeli olacaktır(eğer gözlükleriniz parçalanırsa sıçrayan parçalardan yaralanabilirsiniz)…

GÖZLERİNİZİ UV IŞINLARINDAN KORUYUNUZ

Uzun süre ultraviyole(UV) ışınlarına maruz kalmanın cildiniz gibi gözlerinize de ciddi zararlar verebileceğini biliyor muydunuz? Uzmanlar dış mekan sporları yapan kişilerde UV ışınlarının etkilerinin kümülatif olduğunu ve korunmayan ya da az korunan göz yapılarında ve gözü çevreleyen dokularda geri dönülmez sorunlara yol açabileceğini belirtmektedirler. Gözleriniz, siz temmuz ayında tenis ya da plaj voleybolu oynarken de ocak ayında kayak ya da snowboard yaparken de güneş ışılarına maruz kalıyor. Güneş gözlüklerinin çoğu UV ışınlarının çoğunu göz merceğine girmesini engelliyor olsa da, birçok güneş gözlüğü modeli ışınların göze yandan yukarıdan ve aşağıdan girmesini engellemez. UV korumalı güneş gözlükleri ile siperlikli bir şapka ve UV blokajlı kontakt lenslerin beraber kullanılmasıdır.

LENS MARKALARI {{item.BrandName}} LENS KATEGORİLERİ Şeffaf Lens Renkli Lens Toric (Astigmatism) Lens Multi-Focal Lens Lens Solüsyonu Sert Lens Ürünleri Lens Aksesuarları LENS ÜRETİCİLER {{item.ManufacturerName}} ŞİRKETİMİZ Hakkımızda KVKK Bilgilendirme Metni Bize Ulaşın Orjinal Lens Garantisi Sık Sorulan Sorular Satış Sözleşmesi Gizlilik Politikası Çerez Politikası İade İşlemleri Click for International Orders Mobil Uygulamalarımız LENSAL HESABIM Üye Girişi Yeni Üyelik MÜŞTERİ HİZMETLERİ mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-emailMESAJ GÖNDERİN PAZARTESİ - CUMA | 9:00 -12:30 / 13:00 – 17:30 BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

NEXTPLUS ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

QNB Finansbank
IBAN: TR69 0011 1000 0000 0071 3445 12
İndirimlerden Haberdar Ol! KAYIT OL
2002 - 2024 LensAl.com® OPTİK | Optisyenlik Müessesesi Ruhsat No: Hazırlanıyor Kredi kartı ile ödeme