Kategoriler {{item.CategoryName}} mdi-truck-check-outline Sipariş Takibi mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul mdi-lead-pencil Blog mdi-shield-check-outline Güven mdi-email Mesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) {{ basketErrorMessage }} SEPETİNİZ Sepetiniz boş {{item.productName}} Avantajlı set ürünü Hediye Renk: {{ item.color }} Dioptri: {{ item.power }} Add: {{ item.add }} Ax: {{ item.ax }} Cyl:{{ item.cyl }} BC: {{ item.bc }} Dia:{{ item.dia }} Renk: {{ item.color }} Barkod: {{ item.barcode }} {{ item.itemCount }} x {{item.itemPrice.toFixed(2)}} TL mdi-delete-outline SEPET ÖDEME mdi-menu mdi-account-circle-outline mdi-cart-outline mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul Blog Güven mdi-emailMesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-truck-check-outlineSipariş Takibi {{item.Name}} mdi-menu mdi-cart-outline{{ basketCount }}
Ana Sayfa mdi-chevron-right Blog mdi-chevron-right Çocuğum İçin Kontakt Lens
TÜM SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA + VADE FARKSIZ 6 AYA VARAN TAKSİT

Çocuğum İçin Kontakt Lens

ÇOCUKLAR, GENÇLER VE KONTAKT LENSLER

Dünya nüfusunun yarısından fazlası görme bozukluğuna sahip ve bu durum çok erken yaşlarda kendini gösterebiliyor. Hem gözlükler hem de kontakt lensler, çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin görme bozukluklarını düzeltmek için kullanılabilirler. Kapsamlı bir göz muayenesinin ardından göz doktorunuz, yaşınız ne olursa olsun, en iyi seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu yazı, gözlük kullanmanın alternatifi olan kontakt lens kullanımına bir bakış sunacak ve çocuğunuzun kullanımı için değişik kontakt lens kullanım seçenekleri hakkında bilgi verecektir. Çocukluk ve ergenlik döneminde kontakt lens kullanımına dair sıkça sorulan sorular cevaplandırılacak ve genç hastaların güvenli ve rahat kontakt lens kullanımı anlatılacaktır. Fakat unutmayın, göz bozukluğunu düzeltme konusunda sizin ve aileniz için son kararı her zaman göz doktorunuzla birlikte vermelisiniz.

ÇOCUKLAR KONTAKT LENSLER İÇİN İYİ BİRER ADAY MIDIR?

Çocuklar kontakt lens kullanımı için mükemmel adaylardır. Çocuklar son derece aktiftirler ve bu eğlenceli aktivitelerin çoğu için gözlükler pek uygun değildir. Çocukların çoğu, motive oldukları için göz doktorlarını iyi dinlerler ve bu da onları kontakt lens kullanımı için iyi birer aday yapar. Onları denetleyen biri olsun yada olmasın, bir çok çocuk kendi kontakt lenslerinin bakımını üstlenebilecek kapasitededir ve kontakt lens kullanımından yararlanırlar. Hem çocuklar hem de gençler göz bozukluğunu düzletme yolu olarak kontakt lens kullanımını daha kullanışlı bulmaktadırlar ve çocuklarda kontakt lens kullanımını ve bakımını en az gençelr kadar yeteneklidirler.

KONTAKT LENS KULLANAN ÇOCUKLARIN AVANTAJLARI NELERDİR?

Çocukların kontakt lens kullanımından faydalanmaları için bir çok sebep vardır. Çocukların ve gençlerin aktif bir yaşam tarzları vardır: oyun oynarlar spor yaparlar ve genel olarak yetişkinlerden daha fazla hareket ederler. Kontakt lensler tüm bu aktiviteler boyunca çıkarma ihtiyacı gerektirmeksizin yada kılma tehlikesi olmadan kullanabilirler. Ayrıca gözlüklerde olduğu gibi çevresel görüşü de kısıtlamazlar. Görmede sağladığı gözle görülen yararların yanı sıra, kontakt lenslerin gözlüklere göre kişinin özgüvenini arttran psikolojik etkileri de vardır. Yakın zamanlı bir çalışma, genel olarak hem çocukların hem de gençlerin kontakt lens kullanımından gözlük kullanımına göre daha memnun olduklarını göstermiştir.dolayısıyla çocuk, göz bozukluğunu düzelten aracı kullanmaya ve onu kaybetme zarar verme ya da kırma korkusu olmadığında çeşitli aktivitelere katılmaya daha hevesli bir duruma gelmiştir. Buna ek olarak, 500 miyop çocuğu üç sene boyunca takip eden bir çalışmada , kontakt lens kullanan çocukların görünümleri, arkadaş ortamında benimsenmeleri ve spor yapma kabiliyetleri konusunda gözlük kullanan çocuklara göre daha iyi hissettikleri görülmüştür. Ayrıca gözlük kullanmayı sevmeyen çocuklar, kontakt lens kullanımı ile birlikte okul çalışmalarında da daha güvenli hissetmeye başlamışlardır.

KONTAKT LENS KULLANIMINA BAŞLAMAK İÇİN EN UYGUN YAŞ KAÇTIR?

Göz doktorları ‘yaş’ı, çocukların kontakt lens kullanımına başlamaları için bir kriter olarak sunmayı uygun bulmamaktadırlar. Eğer çocuk kontakt lens kullanımı ile ilgili hijyen konularını ve buna uymadığı durumlarda oluşabilicek riskleri anlayacak kadar olgunsa, kontakt lens kullanabilecek bir aday olarak görülebilir. Aslında , tüm çocuklar , hatta bebekler bile, uygun süreçler izlendiği taktirde güvenli bir şekilde kontakt lens kullanabilirler. Ebeveyinlerin desteği de çocuğun kontakt lens kullanımına uygun olup olmadığına karar vermede anahtar bir faktördür. Ayrıca kişinin motivasyonu da kontakt lens kullanımına başlama zamanını belirlemek için bir faktördür. Kızlar dış görünüşüyle daha ilgili oldukları için kontakt lens kullanımına genellikle erkeklerden daha önce ilgi duyarlar. Erkekler ise spor yaparken gözlük kullanımın rahatsızlığından kurtulmak için kontakt lens kullanımı ile ilgilenmeye başlarlar. ‘Yaş’ı tek başına değerlendirmek yerine tüm bu faktörleri bir arda değerlendirmek, her hangi birinin kontakt lens kullanımına uygun olup olmadığını belirlemek için daha uygun bir yol olcaktır. Çalışmalar, görme bozukluğu olan çocukların, 8 yaşından itibaren kontakt lens kullanımı ve bakımı için tamamen kabiliyetli olduklarını göstermiştir.

KONTAKT LENSLER SABİT GÖRMEMİ GEREKTİRİR?

Gözler 15 yaşından sonra ilerlemeyi durdurma eğiliminde olsalar da, bir çok hasta, özellikle miyoplar (uzağı görmeyenler), 20'li yaşların başlarına kadar görmelerinin değiştiğini fark etmektedirler. Atılabilir lenslerin geniş seçenekleri sayesinde artık görme ya da gözün şekli sabitlenene kadar beklemek söz konusu değildir. Çalışmalar, kontakt lens uygulanan çocukların göz şekillerinde ya da boyutlarında yetişkinlere göre belirgin farklılıklar olmadığını göstermiştir. Dolayısıyla lens parametrelerinin eksikliği yüzünden kontakt lens uygulanmaması gibi bir durum söz konusu dğildir. Araştırmalar ayrıca ideal düzletme durumunda ne kontakt lenslerin ne de gözlüklerin görme keskinliğinin gelişimine etkisi olmadığını göstermiştir.

KONTAKT LENS KULLANIMI VE BAKIMI VAKİT KAYBI MI?

Kontakt lens kullanımının en kolay yolu günlük kullan-at kontakt lenslerdir. Günlük kullan- at lenslerle her zaman yepyeni bir çift lens kullanır ve çöpe atarsınız. Dolayısıyla kontakt lenslerinizin temizliği için kaygılanmanıza gerek kalmaz. Yeniden kullanılabilir lenslerin temizliği de basitleştirilmiş , çok amaçlı lens solüsyonları sayesinde hiç de zor değildir. Bu solüsyonlar lens temizliğini ve bakımını eskiye göre çok daha kolaylaştırmışlardır. Fakat lenslerinizin bakımı için gerekli zaman, lens kullanım şeklinize göre değişiklik gösterecektir. Durum ne olursa olsun, günümüzde lens bakımı çok basit ve hızlıdır, kullanıcının vakit kaybetmesine neden olmaz.

ÇOCUKLAR DÜZGÜN KONTAKT LENS KULLANIMINA GEREKEN ÖZENİ GÖSTERİR Mİ?

Çocuklar, göz doktorları tarafından kontakt lenslerini nasıl kullanmaları ve bakım yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirilecektir. Doktorlarına saygı duydukları için onları dinleyecekler ve tavsiyelerine uyacaklardır. Fakat yine de küçük çocuklar, kontakt lens kullanımına bağlı riskleri en aza indirmek adına ebeveynleri tarafından denetlenmelidirler. Çocukların adapte olma yetenekleri çok yüksektir ve bir kere bir alışkanlığı edinmeleri, bunun büyük olasılıkla yetişkinlik döneminde de devam etmesi anlamına gelecektir. En güvenli yol günlük kullan-at lenslerin kullanılması ya da basit ama etkili kullanım sıklıklarının seçilmiş olmasıdır. Eğitim ve bu eğitimlerin tekrarlanması, uygun kullanım kurallarına uyulmasını güçlendirmek adına çok büyük önem taşımaktadır.

ÇOCUKLAR GÖZLERİ İÇİN DAHA FAZLA OKSİJENEMİ İHTİYAÇ DUYARLAR?

Çocukların gözlerinin yetişkinlere göre daha fazla oksijene ihtiyaç duyduğu doğru değildir. Kornea psikolojisi, çocuklarda da bir yetişkininkine benzerdir. Bazı çocuklar kontakt lensi sadece yarı zamanlı, örneğin spor yaparken kullanmak isteyebilir. Günlük kullan-at lensler bu çocuklar için uygun seçeneklerdir ve çocukların göz sağlıklarında uzun dönemde bile ödün vermemelerini sağlar. Uzun kullanım saatleri gerektiğinde ise, özellikle 12 saat ve daha uzun, yeni silikon hidrojel materyaller sayesinde göz gereken oksijeni alacaktır, böylece ileride de hipoksi (oksijen azlığı) dolayısıyla komplikasyon oluşuma riski d en aza indirilmiş olacaktır. Çocukların kontakt lensleriyle uyumaları ise önerilmemektedir.

ÇOCUKLAR GÖZLERİ İÇİN DAHA İYİ BİR UV KORUMASINA MI İHTİYAÇ DUYARLAR?

Çocukların göz bebekleri yetişkinlere göre daha büyüktür ve göz mercekleri de daha temizdir. Dolayısıyla daha çok UV ışını hassas retinaya ulaşır ve ona zarar verir. Aynı zamanda çocuklar vakitlerinin büyük bir kısmını dışarıda oyun oynayarak geçirir. Ebeveynlerin çoğu çocuklarının ciltlerini UV ışınlarından korumanın önemini bilirler, fakat çok azı çocuklarının gözlerini de UV ışınlarından korur. Dış mekan aktivitelerinde UV korumalı kontakt lensler kullanılmalıdır. UV korumalı kontakt lensler UV korumalı güneş gözlüklerinin ya da güneş gözlüklerinin yerini tutmasalar bile yine de ekstra koruma sağlarlar.

HANGİ TİP KONTAKT LENSLER KULLANILMALIDIR?

Piyasada bir sürü farklı tip kontakt lens bulunmaktadır ve lens kullanmak isteyen genç hastaların bir çoğunu memnun edecek uygun bir seçenek vardır. Her birinin avantaj ve dezavantajları olmakla birlikte, lens seçilirken her bir çocuğun göz yapısı ve yaşam tarzı da dikkate alınmalıdır. Göz doktorunuz sizi bu konuda yönlendirecek ve size en uygun lensi bulmanızı sağlayacktır.

MATERYAL VE DEĞİŞİM SIKLIĞINDA EN İYİ SEÇİM NEDİR?

Göz doktorunuz sizi bu konuda yönlendirecektir, fakat genellikle çocuklar için en iyi seçenek günlük kullan-at silikon hidrojel lenslerdir. Kontakt lens kullanımında iki eğilim görülür: hijyen açısından günlük kullan-at lensler, korneaya yüksek oksijen geçirgenliği sebebiyle de silikon hidrojel lensler tercih edilmelidir. Silikon hidrojel günlük kullan-at lensler bu iki eğilimi birleştirmektedir: özellikle tek gün kullanım için üretilmiş silikon hidrojel materyal.

KONTAKT LENSLER PAHALI MIDIR?

Göz doktorunuz, kontakt lenslerin yaşam kalitenize ve görmenize sağlayıcı faydalar ile birlikte kontakt lenslerin maliyetlerini de sizinle konuşacaktır. Aslında kontakt lenslerin bir tasarımcıya ait gözlüklerden daha pahalı olması pek olası değildir: özellikle de çocuğunuz sürekli gözlüklerini kırıyorsa.kontakt lens çocuğunuzun görüşünü düzelmenin yanında bir sürü farklı fayda sağlamaktadır. Ebeveynlerin bu faydaların farkında olup, çocuklarının lens kullanmasına izin verme konusunda daha güvenli davranmaları gerekmektedir. Göz doktorları, ebeveynlerle birlikte hareket ederek astigmatlı lensleri günlük kullanımlık lensleri ve günlük kullan-at lensleri de kapsayan geniş kontakt lens seçenekleri arasından çocuk için en uygun lensi seçeceklerdir.

LENS MARKALARI {{item.BrandName}} LENS KATEGORİLERİ Şeffaf Lens Renkli Lens Toric (Astigmatism) Lens Multi-Focal Lens Lens Solüsyonu Sert Lens Ürünleri Lens Aksesuarları LENS ÜRETİCİLER {{item.ManufacturerName}} ŞİRKETİMİZ Hakkımızda KVKK Bilgilendirme Metni Bize Ulaşın Orjinal Lens Garantisi Sık Sorulan Sorular Satış Sözleşmesi Gizlilik Politikası Çerez Politikası İade İşlemleri Click for International Orders Mobil Uygulamalarımız LENSAL HESABIM Üye Girişi Yeni Üyelik MÜŞTERİ HİZMETLERİ mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-emailMESAJ GÖNDERİN PAZARTESİ - CUMA | 9:00 -12:30 / 13:00 – 17:30 BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

NEXTPLUS ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

QNB Finansbank
IBAN: TR69 0011 1000 0000 0071 3445 12
İndirimlerden Haberdar Ol! KAYIT OL
2002 - 2024 LensAl.com® OPTİK | Optisyenlik Müessesesi Ruhsat No: Hazırlanıyor Kredi kartı ile ödeme